Sunday, November 17, 2013

Adik aku dah besar.

Assalamualaikum....

aku merupakan anak kedua dari empat beradik.. yang atas aku sorang je lelaki, yg lain semua gegurlz.. adik aku umur 13 and 11.. jarak umur aku dengan yg ketiga tu 7 tahun and sepanjang 7 tahun tu aku jadi anak manja sampai adik aku keluar.. manja ke? kbai... -.-'

apa yg nak diceritakan adalah... adik aku yg 13 tahun tu dah pandai pergi kedai jalan kaki sorang2 di pagi hari waktu jalan tak banyak motor, kereta sebab memasing dah pergi kerja or sekolah yg jaraknya lebih kurang 15 minit dari rumah.. alaa dekat je... dekat? memang la dekat tapi 15 minit tu kalau pergi balik kira 30 minit tau... and that time i was like "hahh? pergi sorang2? kenapa berani sangat? kenapa tak bagitahu? kenapa tak suruh ayah or abang? kenapa tak mintak tolong membe yg dekat dgn kedai tu je yg belikan?".. 30 minit tu cukup lama bagi aku, kalau duduk kat rumah, dah boleh siap basuh pinggan mangkuk, sapu dalam and luar rumah, siram pokok bunga, etc....

ini lah rupa puteri puteri En Khairul Anwar and Pn Noraini... *ambik gambar fb,senang,mudah,cepat,dan pantas..

so, bila dipikirkan balik, dulu masa aku umur macam dia pun aku suka pergi kedai sendiri sebab boleh beli apa yg kita nak especially benda benda yg mak bapak akan cakap "nak buat apa beli benda alah tu, membazir je, kat rumah ni dah banyak, nanti bukan pakai pun, sepah sana sini.."... err lebih kurang macam tulah bunyinya tapi... tak jugak... *tiru ayat dari iklan yg sampai sekarang aku tak paham maksud yg cuba disampaikan.. hoho

hm baru aku sedar, yg adik aku ni dah besar rupanya, sikap dia pun dah matang... tapi sebagai kakak, risau tu mesti ada... lagi lagi adik tu perempuan... cehh sweet kan? hehe.. nasib baik lah dia ni tak bergaul dengan orang yg bukan bukan.. akhir kata, semoga family aku dijauhkan dari perkara2 yg buruk... aminnnn

2 comments:

fiu choppie [Reply to comment]

nice posting http://choppie88.blogspot.com/2013/11/drama-action-korea-city-hunter.html

Liza Licha [Reply to comment]

hehe. seronok tak ada adik? licha bongsu