Sunday, July 5, 2015

The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge! - Day 5

 Assalamualaikum..


Honestly I don't have any idea what is the misconception people have about single life but I think some people tends to have this in their mind "mesti boring jadi budak single ni, bak kata orang FOREVER ALONE." 
Em hello, being single doesn't mean kita takde teman langsung,. boleh je ajak family and kawan teman pergi mana mana.. boleh je share macam-macam dengan dorang.. boleh je karaoke dengan dorang,. boleh je whatsapp dengan dorang.. boleh je bergayut kat telepon memalam dengan dorang.. boleh je celebate birthday dengan dorang.. what else? it depends on diri kita actually, if awal awal mindset kita "lepas ni siapa lah nak teman aku kalau si polan ni takde, siapa lah nak layan aku, nak jalan dengan siapa nanti." come on babe! love yourself first.. happy kan diri sendiri.. kenapa nak kata kita forever alone if kita still ada family and friends, kau hidup dalam tempurung ke sampai tak kenal siapa2? haha.. please appreciate to those yang still ada untuk kita.. single lah masa yang sesuai untuk enjoy u know. yeahhh! 

2 comments:

Fadzi Razak [Reply to comment]

Saya dulu sebelum kawen, steady je hidup single. Rasa lagi independent. Semua benda buat sendiri. Being single doesn't mean you're lonely kan. Kadang-kadang kawan-kawan is so much better than one silly bf. :D

Jemput join giveaway http://www.fadzirazak.com/2015/07/giveaway-blog-fadzi-razak-launch-2015.html. 12 pemenang dicari!

siti hajar [Reply to comment]

@Fadzi Razak
kannn. lagi independent.. steady je nak buat apa pun! rasa macam nak share comment awak tu.. hihi