Friday, October 18, 2013

Make up menambah keyakinan diri.

Assalamualaikum.....

kelass gitu kau mak jah punya tajuk entry.. hekhek.. actually nak bagitahu yang aku tengah belajar make up.. excited taww... ngee~ bila suruh belajar nak exam, ngantuk lah, sakit kepala lah, penat lah, macam macam.. tapi bila belajar benda benda macam ni bukan main excited lagi.. well~ jiwa remaja... haha..

sengaja di"kelabu"kan gambarnya sebab eyeshadow tak jadi.. hahaha... tu yang muka tak puas hati.. hekhek
So, nak dipanjangkan cerita, ramai yang cakap orang yang make up ni tak yakin dengan natural beauty.. but u know what, sometimes mulut and hati orang kita tak boleh agak.. contohlah kan, muka kita tak bersih then orang keep talking benda buruk pasal muka kita, tu semua boleh buat kita malu and tak confident nak bersosial means bercampur dengan society.. tak best lah macam tu kan.. so somehow,bila kita make up kita akan rasa diri kita nampak macam super beautiful and gorgeous.. hahh kelas kau jah.. haha.. tapi nak make up tu pun beragaklah, jangan lah sampai tebal mengalahkan pengantin pulak... -.-'

Kalau kulit muka tu dah ok, it's better if kita make up time ada event je.. untuk hari yang biasa (daily), cukuplah setakat bb cream or foundation sikit (UV protection purpose) and bedak.. biarlah orang nampak natural beauty kita tu, nanti takde lah orang cakap kita ni over pulak..

simple like THIS......

and THIS !

ok dahh... jangan tengok lama lama.. (cehh takde sape pun nak tengok lelama)..... actually setiap kali nak pergi kelas, macam ni jelah muka nya.... eee takde masa kak jah nak duduk depan cermin lama lama semata mata nak make up, waste my time, baik i tidur tauuu... (annoying gilerr) -.-'
fyi, aku dah biasa just pakai foundation and bedak je sebab bagi aku, tu dah cukup nak cover muka yang selalu tak bermaya ni (tapi tak mampu cover eye bag).. kalau tak pakai apa apa rasa macam tak nak pergi kelas sebab rasa muka selebet yang amat dahsyat.. haha.. okbye.......
XOXO

4 comments:

nur alwani [Reply to comment]

wahhhh .
class gituu jah :)

siti hajar [Reply to comment]

haha.. mestilah kena ada kelas.. haha... :D

AINA ZAIRULNIZAM [Reply to comment]

You're right! Nice entry :D

Mie Aimie [Reply to comment]

Haha klo student, muke x selebet x sah..,tdo x ckup...

Same goes to me to ms study dlu :D